***

Pártház:

Magyar Szocialista Munkáspárt Járási Bizottsága székháza, Kossuth u. 6. sz. alatti telken épült 1970. november végétől 1972. január végéig 10.640.000.- Ft-os költséggel, Simon Ferenc budapesti épülettervező mérnök tervei alapján. Kivitelező a Hajdú-Bihar Megyei Építőipari Vállalat, Debrecen.

(Forrás: Kecskés Gyula: Püspökladány újkori története helyneveiben, 1974.)

***

Ahogy mi emlékszünk:

– “Döbbenet, ez nagyon jó kép.” (K. Csaba)1. kép

– “Nagyon tettszik ez a kép!” (K-né J. Erika) 1. kép

–  “Egy megfelelő látószögű objektív kérdése ez a perspektíva. Szerintem is jól sikerült. Amúgy több érdekes részlet van még a képen a régi épületeken kívül! A tűzoltóság tetején az a nagy antenna már ott van, noha nem látszik az épület a földszintes háztól, ami szemmel láthatóan valamilyen üzlet. A pártház előtt nincs még ott az a kőből készült magasított szegély-szerűség, amin gyerekkoromban szerettem végigsétálni 🙂 Nincs az épület homlokzatán MÉG rajta a nagy világító vörös csillag! (innen szemből nézve a két ablaksoros felület bal alsó sarkában volt a rendszerváltásig). És: az épület előtt parkol egy akkor még abszolút korszerűnek számító ezerkettes Zsiguli – pedig emlékszem, hogy a 70-es években még bővel állt az oldalsó parkolóban (ami a képen árnyékban van) a nagy gömbölyű fekete Volga is…” (Sz. Árpád)1. kép

– “Berettyóújfaluban ugyanígy néz ki a mostani rendőrség épülete. Szóval valószínűleg típustervről van szó.” (L. Attila)

– “Névadó ünnepséget is tartottak itt. Név szerint szólították a kicsiket és szülőket, keresztszülőket aláírás céljából. Ott kapták meg a keresztlevelet és gratulációt. Az én gyerekeim is névadóztatva voltak. A munkahely és a Tanácsi Hivatal végezte akkoriban. Megvárták míg több gyereket akartak névadóztatni és aztán tartották meg az eseményt.” (R. Sándorné)

– “Mikor ált. iskolás voltam, még volt névadó, s a Kálvinból jártunk páran énekkarosok műsort adni: vers, dal…” (M-né F. Judit)

Várjuk a hozzászólásod