***

SZTK: 

A Kossuth Lajos 1. sz. alatt álló épület, 1961-63-ban épült és nyílt is meg, itt kaptak helyet a körzeti orvosi rendelők.

***

TUDOD-E?

– A név jelentése

Az SZTK mozaikszó jelentése: “Szakszervezetek Társadalombiztosítási Központja”.

***

Ahogy mi emlékszünk:

– “Milyen szép, gondozott a parkja!” (M. Szilvia) – 1. kép

– “A bejárati ajtóval szemben nincs már kerítés, elkanyarodik “L” alakban arra, ahol a kék ruhás néni áll. Fura a bejárat is, most ott egy nagy lépcsős terasz van, itt szerintem nincs terasz” (Sz. Edit) – 1. kép

– “Nekem ez az épület pont így él a memóriámban. A fekete kerítéssel és ezzel a fura hússzínű falfestéssel. És innen nézve az SZTK túlsó végénél kellett bemenni az éjszakai/hétvégi ügyeletre. Ah, ott is van a tábla az épület sarkán! A bejáratnál látjátok a sárga Babetta segédmotoros kerékpárt? :)” (Sz. Árpád) 1. kép

– “Nem lehetetlen, hogy a Babetta az anyukámé vagy valamelyik másik körzeti ápolónőé. Nagyon sokáig azzal dolgozott.” (O-né N. Erna)

– “Most döbbentem rá, hogy itt nőttem fel…Anyu rengeteget ügyelt, előtte meg a labor…. Óvoda után gyakran este 8-ig ott ugrándoztunk a folyosón a tesómmal, amíg ők be nem fejezték a vizsgálatokat. Nagyon sokat bujkáltunk a virágoskertben is ” (O-né N. Erna)

– “Nagy kár, hogy eltűnt a rendelő elől a fasor.” (B-né B. Anikó)

– “‎…a ‘falu’ legszebb kertje volt!!!!!…imádtam a kerítés betonján sétálni!!!!!!” (M. Feri)

Várjuk a hozzászólásod