2016.01.14.

Kerekek és lépések Püspökladányban


A “Másfélmillió lépés Magyarországon” (1979) és az “És még egy millió lépés” (1986) című országjáró útifilmek folytatásaként jelent meg 1990-ben a nagysikerű “Kerekek és lépések” útifilm-sorozat az MTV készítésében. A 26 részes film-sorozat keretében a Sárrétre is eljutott a stáb, s a 11. részben megismerhettük Püspökladány emlékeit is.

A 11. rész A Sárrét emlékei címet viseli, s ennek közel 7 perce Püspökladányt mutatja be. Ezen filmrészletet – melyben Dankó Imre nyugalmazott múzeumigazgató is megszólal – tekinthetik meg honlapunkon, melynek bemutatásához ezúttal is köszönjük az MTVA nagylelkű és támogató hozzájárulását!

Hálásan köszönöm az MTVA Archívum és Tartalomkereskedelmi Igazgatóságnak, hogy sokadik alkalommal és önzetlenül biztosítottak lehetőséget a Püspökladány Anno civil helytörténeti honlap számára egy MTVA-tulajdonú film vetítésére!

Köszönöm a film felszerkesztésében nyújtott segítséget Burzukné Szilágyi Editnek!

.

Megyaszai Szilvia

***

A felvétel az MTVA tulajdona, az engedélyükkel történik a film bemutatása. Harmadik személynek a további felhasználása TILOS, nem engedélyezett!

A felvétel az MTVA tulajdona, az engedélyükkel történik a film bemutatása. Harmadik személynek a további felhasználása TILOS, nem engedélyezett!

***

*

Információk a filmmel kapcsolatban:

Főcím: Kerekek és lépések
Alcím: Szekszárdtól a Nagy-Milicig
Műfaj: útifilm
Gyártási év: 1990

Leírás: A “Másfélmillió lépés Magyarországon (1979)” és az “És még egy millió lépés (1986)” című országjáró útifilmek folytatása (Rockenbauer Pál emlékére), 26 részben.

11. rész: A Sárrét emlékei, bemutatott filmrészlet: 27.00-33.49 perc

Írta és rendezte: Gyenes Károly

Narrátor: Sinkó László

Szakértők: Alföldi-Boruss István zene, Derzsényi Balázs művészettörténet, Juhász Árpád geológia, Paládi-Kovács Attila néprajz, Milkovits István növénytan

A csapat tagjai: Tolnai Ferenc technikus, Pápay Zsolt segédoperatőr, Faludi Sándor hangmérnök, Heincz László a rendező munkatársa, Stenszky Gyula és Szabados Tamás operatőrök, Gyenes Károly szerkesztő

MTV 1990-91.

*

***

A hozzászólások megtekintéséhez kérem, kattintson a “Tovább a friss hozzászólásokhoz” lehetőségre a következő sorban.

***

Várjuk a hozzászólásod