Kiadta: Püspökladány Város Önkormányzata, 2002.

Szerzők: Joó Attila és Dr. Nagy Attila

Készült: Hektográf Nyomda, Püspökladány

***

A Püspökladányi Kalauz borítója, s néhány oldala

***

E 48 oldalas kiadvány 2002-ben jelent meg, nagy űrt pótolva a Püspökladányról addig megjelenő kevés kiadvány sorában.

A kiadvány szerzői a teljességre törekedtek, a lehetőségek adta keretek között – 48 oldalon –  igyekeztek bemutatni a város címerét, általános természeti jellemzőit, történetét és turisztikai szempontból legérdekesebb látnivalóit, röviden felvillantva a környék főbb nevezetességeit is. A könyv tartalomjegyzéke részletesen szemlélteti a műben foglaltakat.

Sok ismeret kerül e könyvecskében összefoglalásra, mely arányaiban igyekszik ötvözni Püspökladány múltjának és jelenének, nevezetességeinek, turisztikai vonzerejének bemutatását.

Szerzői történelmi jártassággal és helytörténészi lelkesedéssel törekedtek a méret adta lehetőségek kihasználására. A kiadványban sok korabeli, de főleg a szerzők által készített színes fotó reprezentálja a leírtakat.

Dr. Molnár László polgármester a könyv előszavában kiemelte, hogy  “a szerzőpáros külön érdeme, hogy lévén gyökereikben is püspökladányiak, nemcsak tollal, szívvel-lélekkel alkották meg e művet.” A helytörténet részévé vált könyv 500 példányban jelent meg, de ma már kereskedelmi forgalomban nem kapható, a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar elfogytak példányai.

A kiadványt a püspökladányi Hektográf Nyomda készítette el, mely hosszú évek óta lelkes támogatója a püspökladányi szellemi kultúra megőrzésének!

 

M.  Szilvia

 

Várjuk a hozzászólásod