2014. 09. 19.

*

“Püspökladány, a Sárrét városa” címmel jelent meg Kovács Zsolt újságíró írása a Hajdú Online internetes hírportálon. A cikket kísérő fotókat Iklódy János, a Hajdú-Bihari Napló ma már nyugdíjban lévő fotósa készítette és válogatta. A fotók 1972, 1973, 1974, 1976 és 1981 években készültek. A képes összeállítás a Hajdú Online, azaz a www.haon.hu internetes hírportál engedélyével és hozzájárulásával kerül megosztásra honlapunkon. Köszönjük!

(2014. 09. 19.)

*

Az új művelődési központ avatása 1976-ban

*

“Püspökladány, a Sárrét városa

Püspökladány – A város a jövőjét keresi, amihez kiváló adottságai vannak

A megye egyik történelmi tájegységének, a Sárrétnek vezető települése a megye délnyugati részén fekvő Püspökladány. Az évszázadok homályába vesző múltja a vízivilágban, a modernkori múltja a mezőgazdaságban gyökerezik. Jelene az útkeresés, amelyhez kiváló termőföld, kiüresedett gyártelepek, szorgalmas emberek és közlekedési csomópont volta adhat elrugaszkodási pontokat.

A több évtized után ismételten 1986. január 10-én városi rangot kapott településen már akkor is minden megvolt, ami egy magyarországi viszonylatban közepes nagyságú helységben élhetővé, komfortossá teheti a mindennapokat. Ez azóta sem változott. Gazdasági-, egészségügyi-, oktatási-, kulturális- és egészségügyi központja ma is környezetének.

Ami az elmúlt évszázad utolsó évtizedeiben mégis kiemelte környezetéből, az az igen jó középiskolája, a szolgáltatások sokfélesége, munkalehetőség a fatelítő telepen, a vasúton, a kéziszerszámgyárban, a vegyesipari vállalatnál és a két téeszben. De ne feledkezzünk meg a sportról és a kultúráról sem. Mindebből egy képösszeállítást nyújtunk át olvasóinknak. A képeket Iklódy János, a Hajdú-bihari Napló ma már nyugdíjban lévő fotósa készítette és válogatta. – HBN”

*

Püspökladányi felvételek az 1970-es évekből:

(A fotók rákattintással kinagyíthatóak és lapozhatóak)

(Forrás: www.haon.hu, Fotók: Iklódy János)

***

A hozzászólások megtekintéséhez kérem, kattintson a “Tovább a friss hozzászólásokhoz” lehetőségre a következő sorban.

***

 

Várjuk a hozzászólásod