.

Kedves Olvasóink!

A mai posztban egy érdekességet, a Püspökladány Anno helytörténeti honlap statisztikai adatait szeretném megosztani Önökkel, Veletek, melynek elemzése egy aktuális minisztériumi megkeresés kapcsán került napirendre (erről bővebben hamarosan)!

A bemutatott időszak: 2012. 06. 01 – 2015. 02. 18.

Nagy öröm kutatónak, szerzőnek, szerkesztőnek egyaránt, ha azt látja, hogy őszinte elhivatottsággal végzett munkája, hobbija eljut az érdeklődőkhöz és befogadókra talál. A látogatottsági mutatók erre hivatottak, megerősíteni a közösségért munkálkodókat abban, hogy van érdeklődés a tevékenységük iránt.

A honlap indulása – azaz 2012. június 1-e – óta összesen 32 956 felhasználója volt a Püspökladány Anno honlapnak.  A 2012.06.01 – 2015.02.18. közötti időszakban a felhasználók 59 926 munkamenetet (honlap-látogatást) indítottak  (ennek 45 %-át a visszatérő látogatók kezdeményezték, azaz azok, akik legalább kétszer, vagy annál többször nyitották meg a weboldalt) és 190 272 oldalmegtekintés (poszt-megnyitás) került rögzítésre a Püspökladány Anno honlapon.

.

.

Mint látható, a honlapot megtekintők száma magasabb, mint Püspökladány teljes lakossága, így megállapítható, hogy a Püspökladány Anno honlap „kinőtte” e település határait, s olvasóit szerte az országban, sőt a nagyvilágban is üdvözölhetjük. Ehhez nagyban hozzájárulnak a honlap I. és II. világháborús rovatai is, melyeknek egy-egy összeállítását tematikus honlapok, közösségi oldalak osztották meg saját olvasóik körében (ezért hálával tartozom az együttműködő partnereknek, szakmai oldalaknak). Ezen összeállítások indokolják elsősorban a nem rendszeres felhasználói látogatások számát. Egy honlap-látogatás során átlagosan 3,18 posztot néztek meg a felhasználók, ki többet, ki kevesebbet. A visszatérő olvasók látogatásai is jelentősnek mondhatóak.

A honlap látogatói 93 országból érkeztek, 57 ország esetében háromnál több alkalommal. Az indított munkamenetek (látogatások) száma természetesen Magyarországon volt a legmagasabb (55 598), ezt követik a további országok (sorrendben az első 10): Németország (567), Románia (477), Egyesült Királyság (400), Amerikai Egyesült Államok (310), Brazília (284), Szlovákia (216), Ausztria (182), Olaszország (129), Svájc (117), Szerbia (115) stb.

A Magyarországon indított összes munkamenet közül a legtöbbet Hajdú-Bihar megyében kezdeményezték (20 704), majd Budapesten (18 120), ezt követi Pest megye (5 808), Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (1 828), Jász-Nagykun-Szolnok megye (1 718), Bács-Kiskun megye (980), Csongrád megye (816), Heves megye (594) stb. Minden megyéből érkeztek látogatók a Püspökladány Anno honlapra.

 .

.

A püspökladányi bejelentkezési hellyel indított honlap-látogatások száma – a vizsgált időszakban – 12 640, ezt megelőzi a budapesti bejelentkezési helyről indított munkamenetek száma, mely 18 120. Debrecen a harmadik helyen szerepel a városok rangsorában 5 696 munkamenettel.

.

*

Összességében elmondható, hogy a civil alapítású és működtetésű Püspökladány Anno honlap látogatottsági mutatói kedvezőek, s nemcsak Püspökladányban. A helytörténeti honlap teljes egészében önerőből (bevétel és anyagi támogatás nélkül) és önzetlen emberek munkája révén működik, mindenki fizetség nélkül és legjobb tudása szerint járul hozzá annak sikeréhez – ki tárhellyel, ki egy-egy saját videóval, fotóval, dokumentummal, vagy saját szellemi tőkéjével, családtörténeti, helytörténeti összeállításaival – akár rendszeresen, akár egy-egy megjelenés erejéig. A honlap nyitott, azaz mindenki számára lehetőséget biztosít a publikálásra, örömmel fogadja a családi ereklyeként őrzött püspökladányi fotókat, dokumentumokat, és egyéb információkat is. Bátran elmondható, hogy rengeteg ember érzi fontosnak a honlap működését, létezését, s támogató, biztató szavaikkal, leveleikkel arról győznek meg, hogy ezen püspökladányi elektronikus gyűjtemény méltán szerzett létjogosultságot a püspökladányi és a Püspökladányból elszármazott emberek életében.

Így fejlődött egy kedvtelésből indított helytörténeti honlap – közel 3 év alatt – az olvasók figyelmének folyamatos fenntartásával és rengeteg munkával az érdeklődés eme szintjére.

*

Köszönöm mindenkinek az erkölcsi támogatást, a biztatást, mellyel a munka folytatására ösztönöznek (a honlap egyedüli szerkesztőjeként, üzemeltetőjeként, s egyik szerzőjeként). Köszönöm az önzetlen segítők, a szerzők, az alkalmi beküldők munkáját, melyet egy-egy anyag összeállítása során végeznek és köszönöm a fotók, videók, történetek megosztását a honlapon. Köszönöm Burzukné Szilágyi Edit egykori alapítótársam folyamatos „rendelkezésre állását” és támogatását, valamint a tárhelyet az AlföldNet Bt-nek. Mindenek előtt pedig köszönöm az olvasóknak a figyelmet, az érdeklődést, mellyel közel 3 éve támogatják a Püspökladány Anno honlap működését.

.

Megyaszai Szilvia honlap alapító, szerkesztő, szerző

 

***

A hozzászólások megtekintéséhez kattintson a “Tovább a friss hozzászólásokhoz” lehetőségre a következő sorban!

***

Várjuk a hozzászólásod