2015.11.21.

 

Kedves Püspökladány Anno honlap Olvasók!

Rendbontó jelleggel és kicsit eltérve a megszokott formától, nemcsak a Honlap nevében, hanem annak szerkesztőjeként, gyűjteménykezelőjeként, kutatójaként, egyik állandó szerzőjeként, egyik alapítójaként, valamint mindeneseként (képviselőjeként, kapcsolattartójaként, fotósaként, technikusaként és adminisztrátoraként), utazó előadójaként és egyéb feladatai ellátójaként írom mai aktuális  összeállításunkat… összeállításomat, de semmiképpen nem az ünneplés szándékával! Kicsit elbizonytalanodva, hogy álljak-e meg egy pillanatra, e sorok erejéig, vagy menjek tovább és csináljam, amit elkezdtem, amit választottam.

Kicsit meghatódva, kicsit megilletődve, kicsit zavartan, de sokak megerősítésére és „nyomására” pár pillanatra mégis megállnék. 🙂 Mint mindig, most is természetes utat engedve a közösség szavának,  örömének és talán nem vetnek meg érte, ha leírom: szeretetének…

Hosszas tépelődésemnek végül e rövidke összeállítás lett az eredménye. Miután próbáltam összeírni, kiknek mit köszönhetek és igyekeztem számba venni azt a több, mint száz nevet, akiknek hálás vagyok, rájöttem, hogy próbálkozásom most hasztalan, hisz bárkit is hagynék ki, hibát követnék el. Azt pedig most nem szeretnék. Ma nem.

Ma csak meg kívánom osztani azt a figyelmességet, mely ez alkalomból ért, mely ebben a mindig szaladó világban hitet ad a folytatáshoz, tovább lendít, tovább visz. Kívánom ezt a figyelmességet és ezt a hitet mindenkinek!

Sok gondolat kavarog az emberben, aki most nehezen találja a szavakat… De talán szükség sincs most rájuk!  Sok kedves ember szívmelengető hozzászólása, gratulációja ért el hozzám minden fórumon és ezeket itt és ilyen formában szeretném megköszönni!

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A KEDVESSÉGET!!!

*

Egy rövid összefoglaló a www. dehir.hu oldaláról, mely e poszt születését inspirálta:

.

317 éve jött létre a Hajdúkerület, erre emlékeztek a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ünnepi ülésén Nyíradonyban

A Hajdúkerület 1698. november 22-i létrejöttének emlékére a megyei közgyűlés november 22-ét Hajdú-Bihar Megye Napjává nyilvánította. Az idei – Nyíradonyban tartott – ünnepi ülésen a közgyűlés kitüntető díjait is átadták, melyet 12-en vehettek át (Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Bocskai István-díját, Kölcsey Ferenc-díját, Maróthi György-díját, Kovács Pál-díját, Arany Sándor–díját, Nemzetiségi-díját, Év Civil Szervezete-díját és Önzetlenség-díját)

„Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Önzetlenség-díját – amely adományozható azoknak, akik önzetlen tevékenységükkel hozzájárultak Hajdú-Bihar megyében az értékteremtéshez – Megyaszai Szilvia kapta idén.

Megyaszai Szilvia szülővárosa, Püspökladány helytörténeti értékeinek felkutatását, feldolgozását, megmentését és digitális adattárba rendezését végzi. A civil helytörténeti honlap egyik alapítója és három éve egyetlen szerkesztője. A Püspökladány Települési Értéktár Bizottság a település értékei közé választotta a honlapot és annak digitális gyűjteményét. Megyaszai Szilvia további társadalmi, közösségi feladatokat is ellát önkéntesként. A püspökladányi múzeum „Múzeumok Éjszakája” rendezvényén közreműködőként vett részt, a helyi múzeum által szervezett I. világháborús kiállítás megszervezéséhez gyűjteménye felajánlásával nyújtott segítséget. A „történeti értékek feltárása és rögzítése érdekében végzett különlegesen értékes és kiváló munka elismeréséül” a Vitézi Rend okirati dicsérő elismerését vehette át. Hajdú-Bihar megyei értékmentő tevékenysége vitathatatlan. Ismeretterjesztő munkája társadalmi célokat szolgál, szerénysége, alázata, töretlen lelkesedése és elhivatottsága példaértékű.” (Forrás: www. dehir.hu)

*

Köszönöm e megtisztelő figyelmességet mindazoknak, akik munkájukkal, biztatásukkal segítettek, köszönöm családomnak, páromnak és édesanyámnak, akik a lehető legtöbb türelmet biztosították ezen önkéntes munkához és köszönöm gyermekeimnek, akik folyamatosan inspirálnak az értékek összegyűjtésére és megmentésére. Köszönöm Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata Közgyűlésének, akik érdemesnek tartottak e megtisztelő elismerésre és köszönöm Püspökladány Város Polgármesterének, Dombi Imrénének, aki jelenlétével és támogatásával megtisztelt az ünnepi ülésen.

Köszönöm mindenkinek, aki segít a közös munkában, a sokszor rögös és fáradságos úton, aki biztat és támogat, és megért, ha szükség van rá.

Kérem, bocsássák meg nekem ezt a rövid összefoglalót. Ígérem, megyek tovább és csinálom, amit elkezdtem, amit választottam…

 Püspökladány, 2015. november 21.

Megyaszai Szilvia

 

*

Önöknek, Nektek pedig külön is köszönet!!:

https://www.facebook.com/megyaszai.szilvia/posts/1000095200042262?pnref=story

és

https://www.facebook.com/megyaszai.szilvia/posts/1000495093335606?pnref=story

És természetesen Mindenkinek, aki külön posztban és személyes üzenetben keresett meg!!!

*

Köszönöm a fényképeket családomnak, ismerőseimnek!

 

A képen: Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Megye Önkormányzata Közgyűlésének Elnöke, az Önzetlenség-díj átadásakor

*

Köszönöm a családomnak, páromnak és édesanyámnak a támogatásukat, türelmüket. Köszönöm gyermekeimnek az inspirációt és a szeretetüket.

 *

*

Szívből gratulálok minden kitüntetettnek! A képen: a kitüntetettek Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára (középen) és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke társaságában.

*

Az Önzetlenség-díj gyönyörű kisplasztikája, melyet a szintén Püspökladányban élő szobrászművész, Győrfi Lajos készített. Hivatalos leírása: „Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Önzetlenség-díja: 7 cm átmérőjű, 19 cm magas zöld gránit posztamensen álló, 16 cm magas bronzból készült, fiókáit vérével tápláló kiterjesztett szárnyú pelikán.”

*

Az ünnepi közgyűlés Nyíradonyban

*

VIDEÓ a DEHIR oldalán:

Képes linkajánló! A videó megtekinthető a képre kattintva, az eredeti forráshelyen. www.dehir.hu

*

BESZÁMOLÓ a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat honlapján (képre kattintva olvasható):

Képes linkajánló! A cikk megtekinthető a képre kattintva, az eredeti forráshelyen: www.hbmo.hu

 

*

FOTÓGALÉRIA a Hajdú Online honlapján (képre kattintva tekinthető meg):

Képes linkajánló! A fotógaléria megtekinthető a képre kattintva, az eredeti forráshelyen: www.haon.hu

 

*

 ***

Várjuk a hozzászólásod