És  a folytatás:

Bemutatja munkáját a Püspökladány Anno honlap szerkesztője

2012. 06. 01.:

.

Kedves Látogatónk!

Nagy örömünkre szolgál, hogy rátaláltál a Püspökladány Anno honlapra, kérlek, engedd meg, hogy első Hírmondónkban röviden elmeséljük ennek az oldalnak, megszületésének történetét:

  2012. februárjában egy Püspökladányból évekkel ezelőtt elszármazott fiatalember nyitott egy profilt egy ismert közösségi oldalon. Hálás szívvel gondolunk rá, hisz onnan indult minden. A jóízű beszélgetések, régi fotók gyűjtögetése, közös nosztalgiázások…
Hamarosan azt vettük észre, hogy néhányan az átlagosnál kicsit mélyebben, szenvedélyesebben foglalkozunk városunk múltjával, és megfogalmazódott bennünk az igény egy zártabb, bensőségesebb csoport alakítására.

  Így született meg 2012. március végén egy zárt, meghívásos alapú közösség Ladányi Lokálpatrióták néven. Tengernyi fotó gyűlt össze a múltból, személyes történeteket, emlékeket osztottunk meg egymással, észrevétlenül suhantak az órák a számítógép előtt.

A csoportunknak hamarosan “híre ment”, egyre többen és többen szerettek volna ebbe a titkos kis „zugba” betekinteni, így nagy dilemmába estünk: rejtegessük-e tovább ezeket a múltbéli kincseket, vagy tárjuk ország-világ elé.

Ezzel egy időben szembesülnünk kellett más problémákkal is. Kezdtünk lassan elveszni a fényképek tengerében, egyre kuszább, átláthatatlanabb lett a közösségi csoport, és míg a képek gyűltek és gyűltek, szerettünk volna más jellegű kincseket is megmutatni, amikre a közösségi oldal felülete nem adott igazán jó lehetőséget.

Úgy éreztük tehát, hogy nem méltó Püspökladányhoz, a Ladányhoz kötődő emberekhez,  hogy ezek a csodálatos képek, megható személyes emlékek eldugva, egy közösségi oldal rejtett csoportjában kapjanak csak helyet.

 – Újabb fordulópont következett: eldöntöttük, készítünk egy honlapot városunk múltjáról Püspökladány Anno névvel!

Közel két hónap megfeszített munka vette ezzel kezdetét.

Míg egyikünk a honlapot, annak arculatát készítette el, addig másikunk fotókat szkennelt, harmadikunk pedig helytörténeti anyagokat állított össze, s így magunk veselkedtünk neki a feladat megoldásának. Éjszakába nyúlóan gyűjtögettünk és dolgoztunk fel további képeket, videofilmeket, írásos dokumentumokat, szerkesztgettük a honlapot legjobb tudásunk és képességünk szerint. Mindehhez sok önzetlen segítséget kaptunk intézményektől, magánemberektől, amit hálásan köszönünk!

A gyűjteményhez sokan adták fotóikat önzetlenül! Nevük felsorolása a kezdő oldalon található! Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult e gyűjtemény alapjainak lefektetéséhez!

Reményeink szerint így egy átlátható, rendszerezett és könnyen kezelhető információhalmazzal tudunk szolgálni a Püspökladány története iránt érdeklődőknek.

Csak a múltra koncentráltunk, így jelenkori vagy a közelmúltból származó információkat ezen a honlapon nem találsz, csakis a múltra utaló jelleggel.

A képalbumok alatt hiteles forrásból, könyvekből származó részleteket olvashatsz az adott témákról, azalatt pedig azokat a visszaemlékezéseket, párbeszédeket gyűjtöttük csokorba, amik még a “Ladányi lokálpatrióták” csoportban születtek.

Természetesen van lehetőség további hozzászólások elhelyezésére, akár a Vendégkönyvben, akár a témaoldalak alján. Kérjük, oszd meg velünk gondolataidat, véleményedet, emlékeidet! Szeretettel várjuk!

A FRISSÍTÉSEKRŐL a honlap jobb oldalán található HÍRMONDÓBÓL tájékozódhatsz.

A “HÍRMONDÓ” menüpontban pedig akkor szólítunk meg ismét, ha valamilyen fontos közlendőnk van a számodra! Kérjük, figyeld a változásokat!

 *

Honlapunk ma elindul, ám munkánk itt nem ér véget, hisz számtalan feldolgozatlan téma vár még ránk…

Bízunk benne, hogy kellemesen töltöd itt az időt, és rendszeresen visszajársz majd közénk, hogy együtt emlékezhessünk városunk múltjáról, gyermekkorunkról, őseink életéről.

Szeretettel, a honlap alapítói:

Burzukné Szilágyi Edit, Megyaszai Szilvia, Farkas Ildikó

 

***

2012. szeptember:

.

2012. szeptembere óta változatlan elvek és töretlen lelkesedés mellett már csak egyetlen alapító és szerkesztő, Megyaszai Szilvia viszi tovább és végzi a honlap működtetését, gondozását.

***

2014. június 01.:

KÉTÉVES LETT A PÜSPÖKLADÁNY ANNO HONLAP! 

Ez alkalomból szeretném köszönetemet kifejezni a honlap olvasóinak az érdeklődésért, a folyamatos figyelemért, a sok kedves, biztató és elismerő szóért, vagy jelzésértékű F.book „lájk”-ért, az írások megosztásáért és népszerűsítéséért!
Köszönet a fotók és videók tulajdonosainak „kincseik” felajánlásáért, a honlap állandó és alkalmi szerzőinek a sok munkáért, kutatásért, a kedves és érdekes összeállításokért, melyekkel megtisztelték a honlapot és olvasóközönségét, s gyarapították ezen internetes gyűjtemény anyagát!

Talán e két év alatt sikerült bebizonyítania e magánerőből és elhivatottságból létrejött, majd két éven át ugyanolyan intenzitással és lelkesedéssel működő civil kezdeményezésnek – a Püspökladány Anno honlapnak – hogy létjogosultsága van Püspökladány városának életében! Sok érdekes összeállításával talán sikerült megidéznie településünk múltját, összegyűjteni és közkinccsé tenni annak múltbeli értékeit, valamint olvasóiban kellemes érzéseket kelteni a közös nosztalgiázással!

E jelentős „születésnap” alkalmából megköszönöm eddigi és jövőbeni kitartó figyelmüket!

Egykori alapítótársaim nevében is köszönettel és őszinte szeretettel:

Megyaszai Szilvia alapító, szerkesztő

***

Várjuk a hozzászólásod