Beszámoló az “Őseink emlékezete 2013” című pályázaton elért püspökladányi eredményről

 

A HK Hermanos Kiadó gondozásában megjelenő, országos terjesztésű hadtörténelmi folyóirat, a KATONAÚJSÁG 2013. évben pályázatot írt ki  “Őseink emlékezete 2013” címmel. A pályázaton I. vagy II. világháborúban harcoló felmenőről (családtagról) szóló megemlékezéssel lehetett részt venni.

Az I. világháborúban harcoló, onnan számtalan vitézségi éremmel hazatérő püspökladányi Horváth József tizedes és családja története került e pályázaton benyújtásra, mely a díjazott 5 nyertes pályamű egyike lett. A megemlékezés “A háborúk névtelen hősei” címet viseli, ami megjelenhetett a KATONAÚJSÁG 2013. októberi számában is.

(A püspökladányi nyertes pályaműről és az azt megelőző hely- és családtörténeti kutatásról a Ladány TV 2013. novemberében készített riportot, valamint a Püspökladányi Hírek újság 2013. december 3-i száma is beszámolt).

A nyertes püspökladányi pályamű a Püspökladány Anno honlap I. világháború rovatában olvasható, “Egy tizedes a háborúban” címmel. Itt közvetlenül elérhető: http://puspokladanyanno.hu/2014/04/egy-puspokladanyi-a-nagy-haboruban/

*

*

Riport a témáról a Ladány TV 2013. november végi adásában:

.

*

Várjuk a hozzászólásod