A Ladány TV 2013. 02. 05-i riportfilmje a Püspökladány Anno honlapon folyó I. világháborús gyűjtőmunka KEZDETEIRŐL  és a Nagy Háború püspökladányi áldozatairól és hőseiről

***

A riport a gyűjtőmunka legelején készült, azóta természetesen újabb és újabb könyv-ritkaságok kerülnek elő a kutatómunka jóvoltából, illetve a segítők köre tényleges szakértőkkel bővült. A riportban elhangzó neveken túl – kik a munka indulásakor nyújtottak támogatást  – kiemelném azon szakértők neveit, kik folyamatos szakértelmükkel segítették munkámat:

A Nagy Háború Blog főszerkesztőjétől, Pintér Tamástól, illetve a blog egyik szerzőjétől, Rózsafi János kutatótól nemcsak általános szakmai segítség, de új püspökladányi adatok is érkeztek (pl. általuk kutatott temetőkataszterekben, katonai iratokban, veszteségi lajstromokban szereplő adatokról). A püspökladányi hadifoglyokkal kapcsolatos kutatásban Kaba Esztertől, a Politikatörténeti és Szakszervezeti Levéltár munkatársától érkezett támogatás; a Nagy Háborúban harcoló, s vitézzé ütött katonák esetében pedig Dr. Szentváry-Lukács Jánostól, a vitézi rend adatbázisa és egyéb értékes adatbázisok szerkesztőjétől, valamint Fekete Ferenctől, a Vitézi Rend története című könyv szerzőjétől. Dr. Bonhardt Attila ezredestől, a HM Hadtörténelmi Levéltár és Irattár igazgatójától, valamint a bécsi Kriegsarchív (Hadilevéltár) munkatársaitól is sok segítséget kaptam a helyi kutatáshoz, nemcsak az adatbázisaikban fellelt dokumentumok formájában, de azok értelmezésében, fordításában is. Mindenkinek ezúton is köszönöm a szakmai támogatást!

Az adatok, fotók feltöltése folyamatos, köszönöm a lakosság által felajánlott személyes fotókat, történeteket, dokumentumokat!!

Mindkét világháború vonatkozásában folyamatosan folyik a fotók, életrajzok, dokumentumok gyűjtése! Ha bármit meg szeretne osztani honlapunkon, kérem keressen a FELHÍVÁS-ban (jobb oldali menüoszlop) közzétett elérhetőségeken!

 

Megyaszai Szilvia

*

*

Kérem, látogasson el a bal oldali menüoszlopban található I. és II. világháborús albumokba is!

***

 

Várjuk a hozzászólásod