*

Szeretettel várjuk észrevételeit, gondolatait!

Kérjük, írjon a Vendégkönyvünkbe!

 

A hozzászólások nem azonnal, hanem az Admin jóváhagyása után jelennek meg. Szíves megértését kérjük! A Vendégkönyvbe írni a lap alján tud.

*

Várjuk a hozzászólásod

66 hozzászólás - VENDÉGKÖNYV

 • Admin mondta:

  Kedves Hozzászólók, kedves Olvasóink!
  Nagyon szépen köszönöm a biztató és elismerő szavakat, amik számomra is fontos visszajelzések a Püspökladány Anno helytörténeti honlap létjogosultságát, hasznosságát illetően, és amik a további munkára ösztönöznek.
  Az érdem természetesen nemcsak az enyém, hanem az Önöké, a Tietek is! Mindenkié, aki – fotókkal, dokumentumokkal, kiadványokkal, filmekkel, emléktárgyakkal, helytörténeti és családtörténeti összeállításokkal és személyes emlékekkel – hozzájárul e helytörténeti tudástár, elektronikus közösségi gyűjtemény gyarapításához! Köszönet azoknak is, akik olvassák és szeretik a honlapot!
  Mindenkinek köszönöm az önzetlen közreműködést, az elvi támogatást és a biztatást!
  Megyaszai Szilvia szerkesztő

 • Erdélyiné Ungvári Mária mondta:

  Püspökladányban az északi sor egyik házában születtem . A gyermekkorom a Csillag utcához kötődik, jó szomszédokhoz és szép emlékekhez . Ezután a szüleimmel a Bocskai u 5 sz házba költöztünk ez a gimnáziumi évek megannyi szép emlékét idézi fel bennem ! Nyugdíjasként kedvenc időtöltésem olvasni a mások visszaemlékezéseit , a saját emlékeimet is megosztani.Gratulálok a nagy munkához a továbbiakhoz kitartást ,jó egészséget kívánok ! Üdvözlettel Erdélyiné Ungvári Mária

 • Kedves Szilvia!

  Tisztelettel gratulálok a Hajdú-Bihar Megye Önkormányzatának Önzetlenség-díjához. Én úgy gondolom, hogy Ön jelen honlapján megjelenő értékőrző munkáját értékelték ezúttal hivatalosan, mely munkáját az itt hozzászólók már régóta elismerik, és ez talán ugyanolyan fontos, mint a hivatalos elismerés.

  Kívánom, hogy további sikerekkel tudjon ez ügyben dolgozni! Munkájához jó egészséget, magánéletében sok boldogságot kívánok!

  Üdvözlettel: vitéz Csizmadia József

 • némedy józsef mondta:

  A hoz hogy történelmünk megmaradjon valakinek kutatni kell, meg örökiteni, hogy az utókor meg ismerje, hogy kik is voltak őseink, kik is vagyunk jelenleg is, hiszen elődeink életéből vettünk át sok mindent, folytatjuk amit ránk hagytak , persze mindig a kornak meg felelően .Püspökladány szerencsés helyzetben van, mert történelme folyamatos fel dolgozás alatt van,ami nagy munkát, időt,kitartást, szakmai tudást igényel.Ezt köszönhetjük Megyaszai Szilvia szerkesztőnek püspökladány sokat fog még neki köszönni,hogy ilyen leánya van,föleg az utókor, hogy nem hagyta el veszni, a még meglevő történelmi anyagot.Szilvike köszönjük, munkádat kitartásodat,sok sikert!!!!

 • Táboriné Szűcs Margit mondta:

  Kedves Szilvia!
  Nem tudom eléggé megköszönni azt a segítséget, amit Öntől kaptam az I világháborúban hősi halált halt nagyapám sírhelyének a felkutatásában. A keresés tegnap gyakorlatilag sikerrel járt, mivel az ön által megadott Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály megkereste a szlovák Beszkidek Hadtörténeti Klub kassai tagját, akinek végül sikerült a sírt dokumentáltan azonosítani!
  Ezzel lezárult a keresés, nekünk unokáknak eltökélt szándékunk, hogy elmegyünk a kassai köztemetőbe, és tiszteletünket tesszük nagyapánk emlékhelyén.
  A keresés sikerességének kulcsa az Ön által szerkesztett “Püspökladány Anno” honlap volt, amiért nem tudok elég hálás lenni!
  Köszönöm Kedves Megyaszai Szilvia!
  További sikeres munkát, amihez erőt egészséget és kitartást kívánok, remélem a mi esetünk erőt ad az elkövetkezendő időkre is, és bizonyíték arra, hogy érdemes a múlttal ilyen színvonalon foglalkozni!

  Üdvözlettel Táboriné Szűcs Margit

 • Attila mondta:

  Kedves Szilvia!

  Remek dolog,hogy a város és a Sárrét történetét egybefogó írásos/képes gyűjtő oldalával büszkélkedhetünk. Puszt érdeklődés/ kíváncsiság szinten engem is érdekelnek a ladánybantalálható régi emlékek,épületek helyek története,melyek annyit tudnának mesélni a múltról. Az itt megtalálható beszámolók alapján,ezek a régi események újra megelevenednek a lelki szemeim előtt.

  Külön köszönöm,hog Szilvia segítsége által az elmúlt időszakban én is hozzájárulhattam a város és a környék kultúrális eseményeihez és alkothattam én is egy ki maradandót!
  A továbbiakban kitartást és sok szabad időt kívánok a honlap tovább bővítéséhez! 🙂

 • Kenéz Szilvia mondta:

  Kedves Druszám! Régóta érlelődik bennem a mondanivaló, csakhogy nem könnyű úgy elmondani a véleményemet, hogy biztosan semmit ne hagyjak ki, ne váljak túlcsordulóan érzelgőssé… Hogy szóhoz jusson a laikus olvasó, az anya, a hasonló környezetben nevelkedett sárréti ember… a történelemtanár…:)
  Magasra tetted a lécet, Szilvi! Gratulálok az oldalhoz, mindenképpen hiánypótló. Egyszerű és érthető felépítésű, könnyen ide-oda navigálok rajta. Az írások mindegyike (kivétel nélkül, hisz’ végigolvastam 🙂 ) élvezhető, hibátlan, gyönyörűséges! Nem is tudok igazán kedvencet kiemelni (bár az I. világháború a szívem csücske), nagyszerűek az életrajzok, a hétköznapi történetek, minden… Nem tudom, hányan mondhatják el, de írásaidat használtam már tanítási órákon (Csenki Sándor életrajzát multikulturális alkalmakkor), honismereti vetélkedőn… Tudom, hogy amit teszel, lelkesedésből és elhivatottságból teszed. Abban is biztos vagyok, hogy nem egyszerű, családanyaként, és valószínűleg a kifejezés klasszikus értelmében “nem is éri meg”.
  Legyél magadra büszke, ahogy Püspökladány is az! A további munkához ugyanezt az erőt, kitartást és lelkesedést kívánom! Puszi! U.i.: Remélem, lesz egyszer közös projektünk… 🙂

 • Kedves Szilvia ! Miként eddig is tettem — csupa jót tudok írni a múltat megőrző, védő, bemutató Honlapjáról, valamint Szilviáról is !! Nemcsak kiváló helytörténész, de szakszerű, informatikus is !! Remekül ért a számítógéphez. Püspökladány büszke lehet arra, hogy ilyen sokoldalú, művelt, nagy munkabírású személy a lakója, aki ráadásul 2 kisgyermek édesanyja is, valamint nő, háziasszony, feleség egy személyben !! Amit hiányolok, hogy nem ismerhetem személyesen is !? Nem rajtam múlott !! Ezt a törekvő lendületet soha ne adja fel, mert ha feladja, akkor nem lesz Ladányban akik életre keltse a múlt, jövőbe-mutató emlékeit !!! V.Zoltán

 • Szűcsné Juhász teréz mondta:

  Kedves Szilvia! Gratulálok a szép munkához, biztos sok munka van benne. A szülőfalumban tett virtuális látogatás közben gyermekkori emlékeim felidéződtek elöttem. közel 40 éve elkerültem Püspökladányból, de rendszeresen viszajárok, mint a második otthonomba, a rokonaimhoz testvéreimhez, és a 80 éves édesanyámhoz. Nagyon örülök, hogy itt születttem, és büszke vagyok a szülővárosomra.

 • Tas Gergely mondta:

  Ez az oldal egy kincses bánya. Jó benne böngészni, és rátalálni arra az ember típusra, arra férfira és arra a nőre, akiket a 2 világháború után mélyen magunkba temettünk. Jó érezni, hogy az ősök velünk vannak.

 • Elekné Ilovai Gabriella mondta:

  Drága honlap készítője!

  Köszönöm!!!! Ezerszer is köszönjük!
  Igaz én leginkább csak mint unoka éltem időnként Ladányban, de imádtam, az volt maga a gyerekkorom!!!
  Édesanyánk ott nőtt fel, és onnan költözött fel Budapestre, ahol jelenleg is élünk. Én mostmár édesanya vagyok és férjemmel együtt neveljük boldogságban kisfiunkat, akinek majd mesélünk a faluról, a gólyás címerről! 🙂
  Nagyapám: Nyíri Zoltán ( a videóknál a másodikban a 26.percnél…) Nyaranta sok-sok időt töltöttünk lent vidéken öcsémmel Zoltánnal. Jártunk fel a nagy ABC-be, sétáltunk a parkban. És számtalan sok élményünk mardat, és éltünk át Püspökladányban. Sajnos Nagyapánk már nem él, de Nagymamánk igen.
  Nagyon jó érzés volt újra átélni kicsit a ladányi érzést, nyelvi-ízvilágot.

  Köszönjük és kíváncsian várjuk a többi feltöltést!
  Elekné Gabi

 • dr. Joó Andrea mondta:

  Gratulálok a honlaphoz, gyönyörű munka! 🙂 Ladányban születtem, itt nőttem fel, sok honismereti táborban voltam, de még így is akadt jó pár új információ, amit ezen az oldalon tudtam meg a városról.

  Örülök annak is, hogy sikerül a város legszebb oldalát megmutatni a nagyvilágnak.

  További sok sikert kívánok a fejlesztéshez, csak így tovább! 🙂

 • Admin mondta:

  Kedves Mónika és Tibor!

  Nagyon szépen köszönöm a kedves hozzászólásokat a honlap alapítói és a honlap készítője nevében is! A honlap elkészítése egyik alapító-tagunk, Burzukné Szilágyi Edit érdeme, aki megálmodta és kivitelezte annak arculatát!

  Mi mindannyian „amatőrként” és műkedvelő magánszemélyként, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk bele anno a honlap elkészítésébe, a fotók és helytörténeti anyagok összegyűjtésébe, feldolgozásába és feltöltésébe. Nagy örömünkre szolgált, hogy ezzel másoknak is örömet tudtunk szerezni és ezért hálásan köszönünk minden egyes biztató és dicsérő szót, elismerést!! A kezdetektől fogva számunkra ez volt az egyetlen és legszebb „fizetség” a befektetett rengeteg munkáért! Persze, biztos vannak még hiányosságok a honlapon, de az induló csapat szabadidejéből ennyire futotta és több, mint egy éve csupán már csak egyetlen önkéntes szerkesztője maradt a honlapnak, aki immár egyedül gondozza, gondoskodik a tartalom bővítéséről, kutatja a helytörténeti anyagokat, dolgozza fel és tölti fel azokat (megmaradt szabadidejében). Ezért is keresünk folyamatosan további lelkes amatőröket, helytörténeti kutatókat, akik tartalmában tovább gazdagíthatnák a honlap helytörténeti vonatkozású anyagait!
  Köszönöm a pozitív hozzászólásokat, véleményeket, hiszen ezek adják a lendületet a további folytatáshoz!
  Üdvözlettel: Megyaszai Szilvia

 • Kovács Tibor mondta:

  Az egyik legátfogóbb helytörténeti honlap.Gratulálok a gyűjtőknek,a szerkesztőnek és a honlap készítőjének.Különösen az Egykor és most rovat tetszik és az emlékezők hozzászólásai amelyek a képek alatt találhatóak.Sajnálatos hogy az én városom amely hasonló múlttal rendelkezik(Hajdúszoboszló) mint Püspökladány nem csinál egy ilyen részletes és jól megszerkesztett honlapot.Mestermunka!

 • Kótai Mónika mondta:

  Kedves Szilvia,
  Szívből gratulálok a munkájához! Soha nem jártam Püspökladányban, mégis az “anno” oldalak közül az Ön/Önök oldala az, ahova rendszeresen visszatérek, mert látszik rajta a törődés, a gondoskodás. További jó munkát kívánok!

 • Admin mondta:

  Tisztelt Skoumal Jenő!

  Köszönjük hozzászólását! A Tűzoltóságról a Könyvespolc/Jubileumi kiadványok menüpont alatt talál információkat! Köszönjük észrevételét a pontos címek megjelölését illetően (a régi fotóknál az utcanév és házszám feltüntetése), de emberi kapacitás hiányában a közeljövőben erre biztosan nem fog sor kerülni. A honlap továbbra is magánkezdeményezésként és “társadalmi munkában” készül, a rendelkezésre álló szabadidő viszonylatában (egy önkéntes szerkesztővel)…
  Admin

 • Skoumal Jenő mondta:

  Kedves Szerkesztők!

  Munkájukhoz gratulálok! Gondolom, rengeteg időt sikerült e szép munkára fordítaniuk.
  Hiányolom, hogy a Tűzoltoságról sem szó, sem fénykép nem szerepel az al- bumban. Úgy emlékszem, hogy elég régóta van Ladányban ez a nehéz és veszé-lyes foglalkozás.
  Hiányolom a képek egy részénél az utca házszám megjelölését is. Talán még pó-tolhatók.

  További munkájukhoz sok erőt, türelmet és jó egészséget kivánok mint büszke volt püspökladányi, de közel 30 éve visszajáró:
  Skoumal Jenő

 • dR mATOLCSI lAJOS mondta:

  gRATULÁLOK,SZÉP MUNKA. vIGYÁZZANAK EZT CSAK SZIVVEL,LOKÁLIS ELKÖTELEZETTESÉGGEL LEHET- SZABAG CSINÁLNI. )öNÖK ERRE GARANCIA. sZIVESEN BÖNGÉSZEM MINDIG ÉÉLMÉNYEKBEN GAZDAG SIKEREKET KIVÁNOK

 • Nagyné Rákosi Anna mondta:

  Gratulálok, nagyon tartalmas és szép lett az oldal. Minden elismerésem a sok munkáért és szép eredményért.

 • Balogh Jánosné mondta:

  Tisztelt Megyaszai Szilvia!
  Örömmel fedeztem fel internetes honlapjukon a Gólyavárról készült fotókat. Édesapám az ottani Osztálymérnökségen dolgozott 1946.novemberétől 1950.decemberéig, és ez alatt az idő alatt ott laktunk a Gólyavárban. Gyermekkorom legcsodálatosabb időszaka volt ez a négy év. A Gólyavárhoz tartozó hatalmas parkban volt medence, filagória, teniszpálya, hinta. Őrzök néhány ott készült családi fotót, de sajnos az épületről és környékéről nem készültek képek. Mindig nosztalgiával emlegettem gyermekeimnek azokat az éveket, és a mesébe illő helyszínt, míg végül 2008-ban sikerült családommal ellátogatni Püspökladányba.
  A Gólyavár most is impozáns épület, de sajnos a csodálatos parknak már nyoma sincs. De míg ott az enyészet és a pusztulás fogadott, a környezetéről bennem élő kép teljesen megváltozott. Hatalmasat fejlődött, jelentős változáson ment át az akkori település. A régi helyszíneket már csak az emlékezetem őrzi, és bár 1951. óta Budapesten élek, mindig megdobban a szívem, ha Püspökladányról hallok, vagy olvasok valahol. / … „egy környezet, melybe mint gyermekkori díszletbe visszavágyunk, pedig az már csak bennünk él, csak mi követeljük … bűvös színhelyeiket, mert abban reménykedünk, hogy még összejöhet, megismétlődik az egykori varázslat.”/
  Ismételten megköszönöm Önöknek a Gólyavárról készült fotókat, nagy öröm volt azokat látnom.
  Tisztelettel
  Balogh Jánosné

 • Budai Sándorné mondta:

  Tisztelt Szerkesztők !
  Gratulálok a szép munkához, ami lelkem felkavarta a szülőfalumban tett virtuális látogatása közben. 48 éve elkerültem Püspökladányból, rokonaim kihaltak, itt sokoldalú értékes felvilágosításnak lehettem szemtanúja.
  A helytörténettől kezdve a családtörténeten keresztül , történelmi visszatekintéseken át értékes kincsre találtam.
  Talán a közeljövőben lehetőségem lesz elmenni ,addig is érdeklődéssel figyelem honlapjukat, és próbálok kérésüknek eleget téve a fényképek között keresgélni ,iratokat a felmenőink között talán sikerrel találni.
  További kitartó és eredményes munkát kívánok: Budai Sándorné

 • Gali Imréné mondta:

  Őszinte tiszteletem és elismerésem ezért a hatalmas, lelkes gyűjtő munkáért. Jó látni, olvasni, hogy azok a fiatalok kik soha nem ismert csak a történelemből abból is többnyire /az árnyoldalát/bemutató ismeretek után ,fellelkesedve ilyen elhivatottságot éreznek .Szüleik,nagy szüleiktől hallott igazi események után kutatva feltárják a valós múltunkat,történelmünket.SEGÍTSÜK MUNKÁJUKAT. Köszönet érte.

 • Rácz Beáta mondta:

  Kedves Megyaszai Szilvia!
  Nagyon örölök, hogy készült egy honlap volt diákvárosomról (4 csodálatos évet jártam a szakközépiskolába 1989-1992). Az iskola egyik legjobb hagyománya volt a 4 évenként megrendezett Karacs kultúrális napok, amelynek keretén belül az osztályok színpadi előadást készítettek és mutattak be. Sajnos a mi (1992-ben a 4.c, Süt a Hold című színdarab) előadásunkról nem maradt felvétel, illetve nem tudok róla. Örülnék neki, ha sikerülne néhány ilyen előadással bővíteniük a honlap tartalmát. Gratulálok és sok sikert a kitartó és hatalmas energiát igénylő munkájához. Mindig nagy tisztelettel és örömmel gondolok vissza a városban töltött éveimre! Tisztelettel: Rácz Beáta (Ráczy)

 • MAKAI BALÁZS mondta:

  Nagyon remek kis oldal.Sok régi szép emlékeket ébreszt bennem.Püspökladányban születem,ott jártam állt iskolába 1963-ban végeztem,jó látni a régi iskoláimat.Most is van kötődésem a városhoz,igaz én közel ötven éve elkerültem,de testvéreim még ott élnek. 😆 További jó és hasznos munkát és BOLDOG ÚJÉVET :mrgreen: Üdv:Makai Balázs.

 • Nagy Mária mondta:

  Gratulálok a remek és mára nagyra nőtt gyűjteményhez és a lelkes munkához! Nem sok város büszkélkedhet ilyen minőségi és tartalmas, tisztán helytörténeti honlappal. Az indulása óta figyelemmel kísérem a honlapot, ugyanis én sajnos már nem Püspökladányban élek, ezért sűrűn és szívesen nosztalgiázom drága szülővárosomban töltött éveimről. Örülök neki, hogy mostanában sok érdekes és különleges információ, összeállítás kerül fel a honlapra, mindig izgatottan várom az újabb és újabb témákat. Örülök, hogy létezik egy ilyen felület, ahol összegyűjtésre, megőrzésre kerülnek és megismerhetővé válnak múltunk emlékei, Püspökladány múltjának rég elfeledett történetei, „villanásai” (fotói). Tetszik, hogy az oldalon nemcsak az egyébként méltán híres püspökladányi emberek, de a közemberek emléke, régi csoportok, kollektívák létezése is bemutatásra kerül. Büszke vagyok, hogy ilyen (ma már) városban születtem, ahol ilyen nagy áldozatot szentelnek a „gyökereink” megőrzésének.
  További kitartó, lelkes, áldozatos és önzetlen munkát kívánok a szerkesztő(k)nek és azoknak, akik saját féltett kincseiket osztják meg a honlapon, úgy látom, itt erre is lehetőség van.

 • Admin mondta:

  Tisztelt Lynn Hooker!

  Üdvözlöm honlapunkon!
  Nagy örömömre szolgál, hogy ilyen messzire sikerült eljuttatnunk a Csenki jubileumi kiállítás és emlékműsor hírét és érdemeit! Id. Csenki Imréről az Antikvár menüben, Ifj. Csenki Imréről a Könyvespolc menü vonatkozó almenüjében olvashat bővebben.
  Kérem, kérdéseivel keresse meg az ifj. Csenki Imréről elnevezett püspökladányi “zeneiskolát”, ők bizonyára segítségére tudnak lenni Önnek.
  Az iskola neve: Csenki Imre Alapfokú Művészetoktatási Tagintézmény,
  honlapja: http://www.csimisuli.hu
  Tisztelettel: Megyaszai Szilvia honlap-szerkesztő

 • Lynn Hooker mondta:

  Láttam örömmel a Csenki Imrérõl szoló ünnepet, s olvastam anyagot, ami véleményem szerint nagyon érdekes magyar zenetörténeti szempontból. Sajnos Amerikában nem tudtam hogy van ez az ünnep s szeretnék többet olvasni, vagy a rendezõkkel beszélgetni. Kérem szépen írni hogy lehet találni a rendezõket ill. Csenki lányát.

  Köszönettel, tisztelettel
  Lynn Hooker, PhD, Indiana University professzora

 • Admin mondta:

  Kedves Tóth Judit!

  Köszöntjük a honlapon! A gólyavárról nem túl sok információnk van, azaz még nem jártam utána. Rövidesen felteszem albumba, amit találtam. Kérem figyelje a Közintézmények albumot! További kellemes nosztalgiázást kívánok!
  Megyaszai Szivia

 • Tóth Judit mondta:

  Nagyon tetszik az oldal, mindig is érdekelt Püspökladány története, kifejezetten a Gólya váré, de sajnos erről nem találtam semmit. Én nem voltam elég körültekintő, vagy valóban nincs szó róla? Válaszukat előre is köszönöm!

 • Tóth László mondta:

  Egy helytörténeti gyűjtemény megszólít akkor is, ha sohasem is voltam ott, nem ismerek személyesen senkit. Egyszerűen azzal, hogy létezik, tudatja: vannak akiknek több ez a hely mint lakás, szomszédok, bolt, iskola, templom. Számontartják a múltját, szeretik a jelenét, egyengetik a jövőjét. Köszönöm, hogy megnézhettem.

 • Karacs Judit mondta:

  De jó is néha haza menni!

  Órákig nézegettem a régi fotókat. Bennem sok mindenről még az a kép él, amire húsz éve emlékszem.

  Jó ötlet volt létrehozni ezt az oldalt.

  Köszönet az alkotóknak!

 • Megyaszai Szilvia mondta:

  B. Kiss Albertné (B. Kiss Albert püspökladányi pékmester és zenész, valamint a kétkötetes “Püspökladányi pékmester közéleti, családi naplója és krónikája” című könyvek szerzőjének özvegye), a 86 éves Erzsike néni a mai napon egy papírlapot adott át – sok jó szó kíséretében – melyre ezt írta és kérte, hogy írjam ki a honlapunkra:
  “Gratulálok az eredményes munkához, további sok sikert kívánok!
  B. Kiss Albertné”
  Köszönjük Drága Erzsike néni!

  És egyúttal köszönjük mindenkinek a sok “jó szót”, elismerést, biztatást! Reméljük, hogy a jövőben is tudunk újat mutatni a “régiről”, s sok kellemes múltidéző pillanatot tudunk még szerezni a városunk múltja iránt érdeklődőknek!

 • Lövei Attila mondta:

  Nagyon nagy munkát végeztetek lányok! Újra csak gratulálni tudok a kitartásotokhoz. Látom felkerültek az új anyagok is, amelyek tovább növelik az oldal értékét. Örülök hogy viszontláthatok olyan fényképeket is, amelyek a családomtól származnak. Csak biztatni tudok minden olvasót, hogy nézzen szét a családi képek között, talán akad olyan, ami hozzájárulhat a település múltjának megismeréséhez.
  Köszönet még egyszer a csapatnak!

 • ifj. Hajdú Tibor mondta:

  Gratulálok az oldal megalkotójának. Bár sok mindent nem láttam még gyerekként sem de örülök, hogy ilyen sok információ van fent a városról. Igazán élvezetes volt minden perc amit a képek nézegetésével, és a történetek olvasásával töltöttem. További eredményes webfejlesztést.

 • Illés-Rácz Mariann mondta:

  Gratulálok a honlaphoz, igazi értéket teremtettetek!

 • Birinyi Ildi mondta:

  Köszönjük az élményt. Anyukámmal Gali Erzsébettel együtt néztük meg az összes képet és anyuból csak úgy ömlött a sok emlék.Gratulálunk és sok sikert kitartást kívánunk.
  Ildi

 • Horváth Anna mondta:

  Nagyszerű! Ezúton is üdvözlöm szülővárosom lakóit. Éppen keresném 1961. ben hol is születhettem. Állami gondozottként nőttem fel Debrecenben. Ha valakinek van ötlete merre induljak, családfám keresésében örülnék. Apám Ott lakik de sajnos nem sokat mesélt.. Nagyon tetszenek az épületek jó lehet ott éni 😛 Üdvözlettel Horváth Anna Bp

 • Sok sikert a honlaphoz, az általam szerkesztett www. haromfold. hu lapról is átvehettek képeket a fotóalbumból. Nagyon sok időt és energiát kívánok nektek továbbra is. Üdvözlettel: Cs.G.

 • nagy Tóth Lali (Hári Margit testnevelő szerint) mondta:

  Gratulálok az áldozatkész munkához !
  Remélem lesznek még mások is , akik Ladányban nőttek fel és csatlakoznak a közkinccsé válás folyamatában; függetlenül attól , hogy jelenleg hol élnek.
  Üdvözlettel: Lala.

 • Magyari Lajos mondta:

  Hölgyeim Gratulálok!

  Már a lokálpatrióta munkátok is szenzációs volt, de így egységes szerkezetben egy szenzációs remekmű. Nem is tudja a város, hogy mit kapott általatok. Én összetenném a kezemet, ha valaki a város jelenlegi értékét, ilyen szépen rendszerezetten összeállítaná. Akkor nem halhatnám rendszeresen született Ladányiaktól: “NINCS ITT SEMMI, NEM TÖRTÉNIK SEMMI!” Annyi szépség, érdekesség van itt a Sárréten, csak rendszerezni kellene, és a pesszimista emberek orra elé tenni. Talán rádöbbennek, felébrednek, és szeretni fogják szülőföldjüket.
  Elnézést az elkalandozásért. Még egyszer gratulálok, jó egészséget kívánok és további lelkesedést, spirituszt életetek minden napjához.
  Üdvözlettel: Lajos

 • Nagyné Kati mondta:

  Szívet melengető fantasztikus oldal!!!!!! 🙂 🙂 🙂 Gratulálok a készítőknek!!!!! 🙂 🙂 🙂

 • Csaba mondta:

  Nem láttam még más településnek hasonló jellegű honlapját, nagyon jó ötlet volt létrehozni! Nagyon tetszenek a régi képek, és rengeteg hasznos infóval lettem gazdagabb. Nekünk még nem tanítottak történelemórán semmit a városunk múltjáról, amit tudtunk, azt azért tudtuk, mert a nagyszüleinktől, szüleinktől hallottuk. Nem tudom, hogy most benne van-e már a tananyagban a szülőváros történelmének ismerete, de ha én történelem tanár vagy osztályfőnök lennék, mindenképpen bevenném tananyagnak, és ez a honlap lenne az első, amit megmutatnék nekik. Nem csak átfogó és alapos, hanem nagyon érdekesen is tálalja az ismereteket. Szerintem nagyon élveznék a gyerekek is!

 • Tóth Mária mondta:

  Könnyekig hatott ez a csodálatos honlap, nagyon szépen köszönöm az élményt a megalkotóinak! Lassan 50 éves leszek, és már 15 éve Budapesten élek, de mindig meleg szívvel gondoltam a szülővárosomra, és valami egészen fantasztikus most visszanézni ezeket a képeket, olvasni a visszaemlékezéseket. Rengeteg emlék tört fel belőlem is a gyerekkoromból, az iskolámról, a boltokról, ahová vásárolni jártam, a fürdő, a gyönyörű állomás, a Petőfi utca, és természetesen a többi is, rengeteg szép emlék. Nagyon ritkán járok haza, sajnos nem nagyon van már kihez, de most úgy érzem, otthon vagyok (lélekben mindenképpen), és újra végigjárom gondolatban gyerekkorom, ifjúságom fiatal felnőttkorom színtereit.
  Nagyon boldoggá tettetek, nagyon szépen köszönöm!!!!! Büszke vagyok Püspökladányra, hogy ilyen gyönyörű honlappal állít emléket a régmúlt időknek!!!!

 • Szabó Icus mondta:

  Tiszta szívből gratulálok,nagyon szuper átfogó képet mutattok be a régi Püspökladányból!Köszönöm fáradságos munkátokat,hogy általatok barangolhatok gyermekkoromhoz tartozó helyszínek között!!! 😛 😛 😛

 • Attila mondta:

  Gratulálok a készítőnek, és akik összehozták az anyagot! Bár minden település gondozná egy kicsit a múltját és nem csak a politika lenne középpontban. Fontosnak tartom a visszatekintést, és hogy lássuk pontosan a múltat. Csak így érhetjük el hogy lássuk helyzetünket a jelenben, vagy a céljainkat a jövőben.
  Kívánom, hogy még nagyon sok embernek okozzon örömöt az oldal, és hasznosítsák minél többen az itt lévő információkat! Sok sikert lányok, szép volt!

 • Bendéné Borsos Anikó mondta:

  Hát lányok, csak gratulálni tudok!
  Iszonyú nagy munkát végeztetek, amíg a nosztalgiázásokból egy ilyen szép, a mi városunkhoz méltó honlapot készítettetek.Külön öröm számomra, hogy ebben a munkában -igaz csekély mértékben-, de részt vehettem a Ladányi lokálpatrióták égisze alatt.Egy dolog foglalkoztat csak: azokhoz az idős emberekhez is el kellene juttani valamilyen formában az itt összegyűjtött kincseket, akik nem használják a Netet,viszont életük java részében találkoztak a most összegyűjtött dolgokkal és biztos örömet szerezne nekik a régi dolgok látványa!
  További sok sikert kívánok és ígérem, hogy további képekkel segítem ezt a nemes munkát!

 • Kné Szabó Anikó mondta:

  Szívből gratulálok!
  Leírhatatlan érzés látni a régi fotókat, olvasni a történeteket, hozzászólásokat és ezzel egyidejűleg hozzágondolni a saját emlékeimet. A mozgóárusról készült felvételt eddig soha nem láttam, de zakatolt a szívem amíg néztem…Köszönöm nektek azt a sok munkát, időt és energiát amit a honlap elkészítésébe belefektettetek.
  Színvonalas, nagyon igényes és tartalmas összeállítást kaptak saját múltjukról a Püspökladányi lakosok!

 • Kiss Sámuel és Júlia mondta:

  Kedves Szerkesztők!

  A honlap ötlete is és a megvalósítása is – zseniális! Gratulálunk és köszönjük!

  Üdvözlettel: a Kiss házaspár

 • Farkas Ildikó mondta:

  Annyira aranyosak vagytok, nagyon sok köszönő sorokat kapunk, a lányokkal teljesen meg vagyunk illetődve !!! Nem gondoltuk, hogy ekkora sikere lesz a honlapnak! Nem győzzük megköszönni a rengetek hozzászólást és lájkot, a Vendégkönyvi bejegyzéseket.
  Köszönet Mindenkinek Mindenért!! 🙂

 • Bereczné Anikó mondta:

  Gratulálok nektek, igazán nagyon szuper lett!!!
  Elismerés a sok munkáért és az eredményért! 😀

 • Zsolt mondta:

  Örülök, hogy létrejött ez az oldal. Azt hiszem, hogy nem sok hazai város, falu büszkélkedhet hasonló ‘lokálpatriális’ gyűjteménnyel. Nagy gratuláció a szerkesztőknek!

 • Tóth Viktória mondta:

  Jó látni hogy a város milyen volt régen 🙂 😀

 • Oláh Veronika mondta:

  Nagyon szépen köszönöm az élményt, amit a visszatekintés során kaptam! Gratulálok a gyűjtőmunkához és további sok sikert!

 • Korponai Lajosné mondta:

  Számomra élmény,!!!!!!!!!Köszönöm Mindenkinek aki részt vett benne, hogy ez a nagy dolog létre jöhessen. Lelkesek voltatok, sokszor tényleg azt hittem hogy Ti nem is alszatok,lehetett hétvége, késő este,Nap mint nap mosolyt csal az ember arcára,a képek láttán,az emlékek,a hozzá szólások,a rácsodálkozások.Ennyi… és ezek az apró örömök járnak nekünk !!!!! Köszönöm.

 • Cseh József mondta:

  Szépen megalkotott lap, gratulálok mindenkinek aki részt vett benne. Úgy vélem ezzel sokat tettek a városért és értünk városlakókért. Ha csak egy pár ember közelebb kerül a a saját és barátai múltjához, sokat segíthet abban, hogy jobban megérthessük egymást. A közös (és ismert ) múlt mindíg komoly erővel bírt egy közösség összetartozásában. További sikereket kívánok.

 • Gratulálok Lányok!

  Eszméletlen munka van mögöttetek. Remélem sok-sok fiatalhoz eljut a híretek! Hátha lesz közöttük, aki együtt fog nosztalgiázni a szüleivel, nagyszüleivel!
  Bizonyára sok mindenkiben keltetek jó érzéseket az idelátogatók közül.
  Rendszerezettnek, igényesen összeállítottnak, és precízen idézőnek tartom a honlapot.
  Szeretettel ajánlom böngészésre minden érdeklődőnek.

  Gratulálok Nektek: Inci

 • Benéné Márki Ilona mondta:

  Nagyon köszönöm ezt a szinte mindenre kiterjedő hatalmas munkát, amit a honlap elkészítésébe fektettetek.
  Órákig olvasgattam a múlt idéző írásokat, nézegettem a képeket. Sok hasznos információval lettem gazdagabb.
  Óriási segítség ez a fiataloknak is, hogy megismerhessék településünk múltját, betekintést nyerjenek őseink életébe.
  Javaslatként annyit tennék hozzá, hogy esetleg a moziról is tegyetek közé egy kis ismertetőt. Szívesen venném még, ha lehetőség van rá, a képtár bővítését.
  További örömteljes, kitartó kutatást kívánok Nektek!

 • Turcsányiné Bene Irén mondta:

  Nagyon tetszik az oldal. Egy problémám van: csak öt percem lett volna bekukkantani, de nem bírtam abbahagyni! További sok sikert kívánok!

 • Ordasi Józsefné mondta:

  Nagyon örülök ennek az oldalnak és csak gratulálni tudok a kis csapatnak! További jó munkát kívánok ehhez a nagyon nehéz munkához. Jó látni a múltat és nagyon jó ezekhez az információkhoz hozzájutni, többet megtudni szülőhelyünkről. Üdvözlettel: OJ-né

 • Benéné Márki Ilona mondta:

  Nagyon köszönöm ezt a szinte mindenre kiterjedő, alapos kutató, gyűjtő munkát, amit végeztetek és közzé tettetek. Órákat töltöttem a monitor előtt, hogy végig olvassam az írásokat, nézegessem a képeket. Sok új információval lettem gazdagabb.
  Örömmel tölt el, hogy a honlappal a mai fiatalok is közelebb kerülhetnek településünk múltjához.
  Kiegészítésként ajánlanám, hogy a moziról tegyetek még fel információt.
  Esetleg a képtár bővítését is szívesen nézegetném 🙂
  További sikeres kutatómunkát Nektek!

 • Kovács-Mile Anita mondta:

  Most fedeztem fel a honlapotokat, melynek nagyon megörültem.
  Szívből gratulálok, és nagyon köszönjük a sok munkát, amit mögötte van.
  Gyakran fogom látogatni a honlapot, kíváncsian keresve, várva az újdonságokat.
  Még egyszer gratulálok, sok sikert és kitartást a lap szerkesztéséhez!

 • Bíró- Hajdu Szilvia mondta:

  Gratulálok! Nagyon jó ötlet és még jobb megvalósítás:-)! Szerintem minden Ladányinak nagy élmény!
  Üdv,
  Szilvi

 • Marsiné Fekete Judit mondta:

  Gratulálok a honlaphoz! Látszik, hogy rengeteg munka van benne. Csak így tovább! Jó olvasgatni, nézegetni, megmutatni másoknak is. Egy kis nosztalgiázás igényesen.

 • Viktória mondta:

  Nagyon jó lett, biztosan sokat dolgoztatok rajta. Gratulálok Nektek! Öröm rajta nézelődni 🙄 😉

 • Ráczné Fekete Ilona mondta:

  Az oldal létrejöttének nagyon örülök. Számos érdekes és új információhoz juthatunk a gyökereinkről, a múltról, rendezett körülmények között. További kitartó gyűjtőmunkát kívánok hozzá!

 • Érdekel a Hajdúság, Sárrét, Nagykunság múltja, helytörténete.
  Saját oldalon igyekszem a megszerzett információkat összegyűjteni.
  Remélem a jövőben tudunk egymás segítségére lenni.

  Üdvözlettel István!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.